Geocachen in openheid ...

OpenCaching (OC) is zowel een geocaching-filosofie als een wereldwijde keten van nationale geocaching-websites. Er zijn OpenCaching-sites in de Verenigde Staten, Duitsland, Zweden, Polen, Tsjechië, Roemenie, Noorwegen en Engeland. OpenCaching.nl biedt geocachers in de Benelux een hoogwaardig en laagdrempelig alternatief voor de commerciële geocaching-sites, die zijn opgezet om met merchandise en betaalde diensten zoveel mogelijk munt te slaan uit het spel geocaching.

Opencaching.nl


De open-filosofie van OpenCaching houdt in dat alle functies van de opensource software volkomen gratis toegankelijk zijn. Dat geldt ook voor de bij OpenCaching geregistreerde geocaches. In principe staan de nationale OpenCaching-sites op eigen benen, al onderschrijven ze gemeenschappelijke waarden, zoals het non-profit beginsel. Beheerders kunnen wel gebruik maken van centrale faciliteiten voor het verbeteren en uitbreiden van de website-software. Door online samenwerking van gedreven en getalenteerde programmeurs bieden de websites tal van unieke en geavanceerde mogelijkheden.

OpenCaching.nl heeft geen winstoogmerk en moet ook vooral niet worden verward met Opencaching.COM, opgericht door GPSr-fabrikant Garmin om navigatie-apparatuur te slijten aan geocachers.

Authentieke geocaches
OpenCaching.nl richt zich vooral op geocachers die hun hobby op oorspronkelijke wijze willen beleven, waarbij natuurbeleving en het bezoeken van mooie en bijzondere locaties voorop staan. De authentieke geocache wordt in ere gehouden, dus het plaatsen van nietszeggende containers van micro-formaat, die slechts ruimte bieden aan een logstrookje, wordt ontmoedigd. Er is geen sprake van een jachtige wedstrijd met geocaches die onder commerciële druk zijn verworden tot spelpunten.

Kwaliteit boven kwantiteit
Bij OpenCaching krijgt creativiteit alle ruimte en gaat kwaliteit boven kwantiteit. Een uitgebreid beoordelingssysteen stimuleert het plaatsen van kwaliteitscaches. OpenCaching hanteert de richtlijnen van het gezonde verstand. Er gelden weinig bindende regels en een cachemaker is, uiteraard binnen de grenzen van fatsoen en redelijkheid, 'baas op eigen pagina'.

Vragen?
Raadpleeg de OpenCaching Benelux Wiki.

Actieve bezoekers Niet ingelogd, Log in